måndag 6 december 2010

Glögg

Såg ett tips om vit glögg som ska serveras kall med is och citronskivor.
Ovanpå glaset låg en pinne med färska dadlar inlindade med lufttorkad italiensk skinka och ett rött cocktailbär för dekorationens skull.
Klassiskt tilltugg är pepparkakor med ädelost.

Nog såg det fräscht och gott ut, men ger mig mer en sommarkänsla än julkänsla.

Jag har smakat Blossa Saffran både kall och varm – men jag hoppade isbiten och citronen
Lika god kall som varm och inte så söt.

Ett tips för dadlarna är att linda in dem i bacon, fäst ihop med tandpetare, stek i stekpanna. Mums.
Vi äter dem kalla.
Smaken är en underbar kombination av salt och sött.
Rekommenderas varmt.
De fungerar säkert som tilltugg till glöggen också men serverade på ett fat bredvid.

Några kanelstänger i en gammal glasburk är enkelt och dekorativt.

Ha det gott!
kram nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar